Proč gastro potřebuje zachránit?

Majitelé restaurací, kaváren, bister nebo barů patří do skupiny, které se aktuální karanténní situace dotýká nejvíce. Ze dne na den byli donuceni zavřít dveře svých podniků a začít řešit, jak se se situací vypořádat, aby byli schopni nouzový stav přežít.

STORYOUS

 

Aktuální karanténní situace se dotýká každého z nás. Na ulici smíme jen s rouškami, letní dovolená se nejspíš ponese v duchu objevování krás České republiky, a kdy si budeme moct zajít na kafe, pivo nebo oběd do oblíbeného podniku, je také ve hvězdách.

Jedněmi z těch, na které má karanténa největší dopad, jsou právě majitelé restaurací, kaváren, bister, barů a dalších gastro podniků, kteří se zamezením vstupu zákazníkům dostali do obrovských problémů. 

Propad tržeb v gastru od začátku krizové situace aktuálně dosahuje téměř 90 %.

Propad tržeb v gastru od začátku krizové situace aktuálně dosahuje téměř 90 %. Otevřeno má jen asi čtvrtina podniků. Ty ostatní často ani neví, že mohou i za ztížených podmínek dál fungovat a vydávat jídlo s sebou. Anebo netuší, jak se v této situaci dostat k nám, zákazníkům.

Tímto tempem brzy dospějeme k tomu, že se ani po skončení krize nebudeme mít kde najíst, dát si ranní kávu nebo večerní víno. Naše oblíbené podniky totiž budou mezitím vlivem finanční tísně donuceny zavřít nadobro.

Pomozme podnikům přežít krizi, ať se, až karanténa skončí, máme kam vracet!

Podpořit gastro scénu teď může kdokoliv z nás, abychom to, až karanténa skončí, měli kde oslavit. Jdete do toho s námi? Podívejte se, jak můžete podpořit svůj oblíbený podnik!